Durata de livrare: 5-7 zile
Fasolea mung este o leguminoasă mică, de culoare verde, originară din Asia de Sud și cunoscută de mii de ani. Are un gust ușor dulce, deci poate fi consumat atât dulce, cât și sărat. Datorită versatilității sale, poate fi utilizat pe scară largă. Este adesea folosit pentru a face paste, supă și desert în India, China și Indonezia. Este un soi de fasole și mai puțin cunoscut în Ungaria, dar merită să îl includem în dieta noastră, nu numai pentru că îl face mai variat, ci și pentru că fasolea mung este plină de substanțe nutritive utile.
Semnificație, efecte : Fasolea mung are un conținut energetic similar cu cel al altor leguminoase, un conținut de proteine mai mare decât fasolea uscată, dar mult mai mic decât soia. Conținutul său de fibre este remarcabil, ceea ce ajută digestia și hrănește bacteriile benefice din intestin. De asemenea, crește senzația de plenitudine.
Conține mai multe substanțe antioxidante care susțin sistemul imunitar. Conține multe vitamine, inclusiv vitamine B și minerale importante.
Utilizare : Este foarte ușor de realizat. Dacă doriți să-l mâncați gătit, turnați-l în apă clocotită și gătiți pentru aprox. Timp de 45 de minute. Se consumă rar singură, mai degrabă ca parte a unei salate, sos, supă, masă cu un fel de mâncare. Gustul nu este foarte caracteristic, deci poate fi combinat și condimentat în multe feluri.
De asemenea, potrivit pentru compactare.
Fasolea mung isi are originea in Asia de Sud, unde este folosita cu precadere pentru prepararea pastelor, a supelor si a deserturilor. In comparatie cu fasolea clasica, aceasta este mult mai dulce, fierbe mai usor si este mai saraca in oligozaharide, substante complexe responsabile de aparitia simptomelor de flatulenta.
Ingrediente : fasole mung *
* = Din agricultura organică controlată HU-ÖKO-01
Verificat de: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Informatii nutritionale/100g : Energie: 1146Kj/274kcal, Grasimi: 1,2g din care saturate: 0,27g, Carbohidrati: 41,5g din care zaharuri: 1,4g, Proteine: 23,1g, Sare: 0,9g.
Procesat intr-o intreprindere ce prelucreaza si soia, gluten, telina si seminte oleaginoase.