Perle De Tapioca 500g
Manioc sau tapioca este o plantă din America Centrală și de Sud, dar astăzi este cultivată pe suprafețe mari din Asia și Africa. Ei folosesc în principal tuberculul plantei, care este cea mai importantă sursă de carbohidrați din lume, după orez și porumb.
Tubercul crud de tapioca nu este potrivit pentru consumul uman, dar după procesare, produsele disponibile în magazine nu pun probleme. Este folosit mai ales sub formă de perle și pulbere, dar este folosit la fabricarea hranei pentru animale și, datorită conținutului ridicat de amidon, poate fi folosit și ca materie primă pentru industria textilă și hârtie. Este interesant că lipiciul și alcoolul sunt, de asemenea, fabricate din el și joacă, de asemenea, un rol proeminent în producția de biocombustibil.
În unele țări se consumă și frunzele plantei, care conțin o gamă mult mai largă de nutrienți decât tuberculul.
Perlele de tapioca sunt făcute din tubercul de tapioca fără aditivi. Este un ingredient popular în Asia de Sud-Est, folosit în principal în deserturi și specialități precum ceaiul cu bule.
Semnificație, efecte:
Tapioca conține în principal carbohidrați și amidon, doar o cantitate foarte mică de fibre, astfel încât indicele său glicemic este ridicat și crește rapid nivelul zahărului din sânge. Drept urmare, este potrivit pentru câștig rapid de energie (pentru sportivi), dar nu este recomandat celor care doresc să își reducă greutatea corporală. Diabeticii ar trebui să-l evite din același motiv.
Conține o cantitate mică de proteine, iar conținutul său de grăsimi este neglijabil. Compoziția de vitamine și minerale nu este deosebit de semnificativă. Sărac în sodiu.
Tapioca este în mod natural un aliment fără gluten, așa că poate fi consumat și de persoanele care sunt sensibile la făină. De asemenea, nu conține lactoză, așa că poate fi folosit și într-o dietă fără lactoză și lapte.
Utilizare:
Când ne gândim la perlele de tapioca, de obicei ne gândim la budinca de tapioca, care poate fi consumată nu doar singură, ci poate fi pusă și pe prăjituri și plăcinte sub formă de cremă, dar poate fi folosită și ca element decorativ pentru un preparat special. Datorita capacitatii de a absorbi apa, poate fi folosit si ca agent de ingrosare sau chiar folosit ca baza de supa (arata bine in supa de fructe).
Pentru a prepara budinca de tapioca, inmuiati mai intai perlele de tapioca in apa sau lapte vegetal timp de 10-15 minute, apoi condimentati dupa gust si gatiti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa (aprox. 10-15 minute). Se pune în boluri mici și se lasă să se răcească.
Datorită gustului neutru al tapiocăi, aceasta poate fi folosită pentru a face atât budinci dulci, cât și sărate. Este cel mai delicios cu fructe proaspete, suculente.
Data viitoare când vrem să ne surprindem oaspeții cu o băutură cu adevărat specială, dar foarte simplă, să le facem ceai cu bule cu perle de tapioca! Pentru a face acest lucru, trebuie doar să înmuiem perlele de tapioca în ceai de fructe negru sau puternic colorat, apoi lăsăm perlele să se umfle și să capete culoarea ceaiului. După aceea, perlele umflate se spală cu apă rece, se filtrează și se agită bine într-un agitator sau, dacă nu există, într-un borcan de zidărie. Serviți într-o ceașcă de sticlă decorativă cu un pai gros de bambus.
Ingrediente: amidon de tapioca
Conținut de nutrienți (în 100 g):
Valoare energetică: 1516 kJ / 356 kcal
Grăsimi: 0,1 g
- din care acizi grași saturați: 0,03 g
Carbohidrați: 88,4 g
- din care zahar: 0 g
Proteine: 0,56 g
Sare: 0,03 g
A se păstra într-un loc uscat, răcoros!
Țara de origine: Thailanda.