Mei Decorticat 500g
Meiul este unul dintre cele mai vechi cereale, a fost cultivat în Mesopotamia deja acum 6000 de ani. A fost un ingredient utilizat pe scară largă în Asia, Africa și Europa timp de mii de ani, dar importanța sa a dispărut în fundal, deoarece nu poate fi folosit pentru a face pâine de înaltă calitate. În ciuda acestui fapt, poate fi folosit într-o varietate de moduri, fie că este o masă cu un fel, fel principal, garnitură, desert, mic dejun sau gustări. Datorită efectelor sale benefice, merită cu siguranță inclus în dietă.
Semnificație, efecte:
Datorită conținutului său de carbohidrați complecși, meiul are un indice glicemic scăzut, astfel încât poate fi inclus în dieta diabeticilor, rezistenței la insulină și celor care fac dietă. Conținutul său ridicat de fibre ajută digestia, crește senzația de sațietate și ajută la reducerea balonării. Compoziția de aminoacizi a proteinelor sale este ideală, în special conținutul său de metionină și cisteină, care au un efect protector hepatic, motiv pentru care consumul de mei este recomandat și în cazul problemelor hepatice și poate fi eficient și în cazuri inflamatorii. boli (bronșită, nefrită, pneumonie).
Conținutul de grăsime al meiului este puțin mai mare decât cel al altor boabe (trebuie luat în considerare la depozitare, deoarece râncește mai ușor - poate merita să-l păstrezi la frigider). Compoziția sa de acizi grași este favorabilă, deoarece conține acizi grași polinesaturați (acid linoleic), care ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” și la creșterea colesterolului „bun”. În plus, ele joacă un rol în prevenirea tumorilor și în tratamentul și prevenirea problemelor cardiovasculare.
În comparație cu alte cereale, conținutul său de vitamine și minerale este remarcabil. O sursă semnificativă de vitamina B, zinc, magneziu, acid folic, fier și siliciu. Ele contribuie la sănătatea sistemului nervos, a oaselor, a pielii, a părului și a unghiilor.
Incalzirea cerealelor.
Meiul nu conține gluten, așa că chiar și persoanele cu sensibilitate la gluten îl pot mânca în siguranță.
Utilizări: Meiul poate fi consumat nu numai când este gătit, ca garnitură sau ca terci, dar are și multe alte utilizări. Poate fi folosit ca un singur fel de mâncare, legume umplute, chiftele, scones, pufuleți, multe feluri de deserturi și creme.
Timp de preparare aprox. 20 de minute. Absoarbe de aproximativ 2,5 ori cantitatea de apă.
Ingrediente: mei*
*= Din Agricultura Organică Controlată HU-ÖKO-01
Verificat de: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Conținut de nutrienți (în 100 g):
Valoare energetică:
1493 kJ / 357 kcal
Gras: 3,9 g- din care acizi grași saturați: 0,9 gCarbohidrați: 68,7 g- din care zahar:1,51 g
Proteină:10,6 g Sare:0,0075 g