PRODUSUL NU CONTINE ALERGENI!
Durata de livrare: 7-9 zile
Faina de cocos, obtinuta prin macinarea miezului de cocos, este faina cu cel mai mare continut de fibre si are un procent foarte redus de glucide digerabile, fiind o alternativa excelenta la faina de grau pentru persoanele care urmaresc sa limiteze consumul de carbohidrati si/sau sunt sensibile la gluten. O serie de studii efectuate au constatat ca folosirea fainii de cocos in produsele de patiserie scade indicele glicemic al acestora, respectiv impactul lor asupra nivelului de zahar din sange.
Prin comparatie cu faina de grau, faina de cocos are un procent mai ridicat de proteine si mai scazut de aminoacizi esentiali. Este bogata in grasimi saturate cu lant mediu, usor de digerat chiar si pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat sau au probleme cu vezica biliara si au actiune antivirala, antimicrobiala si antifungica (acizii grasi lauric, capric si caprilic). Pentru ca se comporta diferit in aluaturi fata de faina de grau, trebuiesc alese retete care adapteaza necesarul de ingrediente pentru faina de cocos.
faina de cocotier*. *ingredient certificat ecologic.
Atentie:
Cine o foloseste pentru prima data trebuie sa o faca insa cu prudenta, deoarece faina de cocos poate provoca „surprize”.
Pentru a evita cocoloasele, este indicat sa cerneti bine faina de cocos inainte de utilizare.
Energie: 1313 KJ / 313 kcal
Proteine: 19.4 g
Grasimi: 16.7 g, din care acizi grasi saturati: 15.26 g
Carbohidrati: 21.5 g, din care zaharuri: 15.5 g
Salt: 0.06 g.
Tara de Filipine.
Tara de provenienta: Ungaria.