- • 1,5 dl apă
- • 1,5 dl ulei de gatit
- • 1 praf sare
- • 1 pachet zahăr vanilat
- • 150 gr făină Nutrifree per dolci
- • 4 buc ou
- • Pentru crema de vanilie 8 dl Lapte Alpro
- • 7 buc ou
- • 200 gr zahăr
- • 4buc budinga de vanilie fara gluten
- • 3 pahetezahăr vanilat
- • 3 dl frisca
- • zahăr pudră
- 1 lingura de amidon
- • Preîncălziți cuptorul la 220 de grade
- • Puneti apa, uleiul de gătit, sarea, zahărul vanilat la fiert într-o oală, scoateți-l de pe foc și amestecați făina. Le puneti la foc și amestecați până când aluatul se separă de peretele vasului. Luati de pe foc si amestecati in continuare pana cand amestecul devine caldut. Dupa ce s-a racit, amestecati ouale, unu cate unul. Se amestecă până când aluatul este strălucitor. • Apoi este adaugat într-o pungă, si dupa ce taiati unul din colturile pungii,turnati in forme sferice pe o foaie de copt .Stropiti cu apa gogoasa și hârtia de copt și introduceti la cuptor, la 200 de grade. Ușa cuptorului nu poate fi deschisă timp de 1/2 oră, altfel gogoasa nu se va umfla.
- Când gogoșile sunt coapte, deschideti ușa cuptorului, lăsați gogoșile să se răcească și să se usuce. Dup ace taiati palariile scoateti miezul gogosii. • Pentru smântână, bateți albușurile cu 2/3 din zahăr peste vaporii de apă. Se amestecă budinca cu puțin lapte si cu gălbenușul de ou până se omogenizează. Laptele rămas se fierbe cu zahărul vanilat într-o cratiță mare și se amestecă cu masa amestecată de gălbenuș de ou, se fierbe până se îngroașă. La sfarsit amestecati amidonul cu putina apa si adaugati la crema, apoi adăugați treptat spuma de albușuri puțin câte puțin.
- Mai întâi umplem gogoasa cu crema de vanilie, apoi adaugam peste palaria decupata mai devreme. Peste se presară ușor zahăr pudra.