Pudra Agar-Agar
Produs bio de tip gelifiant alimentar folosit la sosuri, geleuri de fructe, inghetate de fructe, gemuri sau aspic.(gelifiant alimentar vegetal). Aceast produs bio are puterea de a absorbi o cantitate mare de apa . In functie de gradul de concentrare acesta poate da consistenta ingrosand supele si sosurile, poate forma un gel lejer (jeleu de fructe si piure bavarez .. ) sau un gel foarte ferm (inghetate din fructe, aspic, .. ) care poate fi dat prin mixer pentru a obtine o spuma.
Mod de utilizare: se toarna pulberea intr-un lichid rece si se fierbe 5 -10 minute. Gelul este format prin racire. Puneti o cantitate de 2g (1 lingurita cu varf) intr-o jumatate de litru de lichid pentru a obtine un gel destul de moale. Cresteti cantitatea in cazul in care preparatul este folosit la gemuri.
Ingrediente: agar-agar* (alee marine rosii (Gelidium) deshidratate .
* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.