Pentru o pâine fară gluten aveți nevoie de:
80 g făină de orez integral
210 g făină integrală de hrișcă
70 g făină de amarant
140 g amidon de porumb
10 g tărâțe de psyllium
1 plic de drojdie de brutărie BIOVEGAN Meister
8 g sare
430 ml apă călduță
3 linguri (30 ml) ulei neutru
4 linguri (40 ml) oțet de mere
puțină grăsime și făină pentru uns tava
Preparare: Se toarnă conținutul plicului într-un bol și amestecați bine. Adăugați apă, ulei, oțet de mere și amestecați până devine un aluat omogen. Acoperiți aluatul și puneți-l într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute. Se frământă puțin și se pune într-o formă de 20 cm lungime unsă cu puțin ulei. Se netezește aluatul și se pudrează cu făină. Pâinea se coace timp de 70 de minute la 180 °C cu un bol de apă înăuntru. La sfârșitul timpului de coacere faceți o probă cu un bețișor de lemn și dacă este cazul mai lăsați pâinea la copt încă 5 minute. Întoarceți pâinea din matriță și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
Ingrediente: 94% quinoa* - produse măcinate, orez* - produse măcinate, culturi starter pentru fermentare.
*=din culturi certificate ecologic.
Produs Vegan, fara Gluten.
Durata de livrare: 5-7 zile
Maia din extract de Quinoa și orez pentru prepararea pâinii. Se folosește pentru maxim 500 g făină.
Pentru o pâine fară gluten aveți nevoie de:
80 g făină de orez integral
210 g făină integrală de hrișcă
70 g făină de amarant
140 g amidon de porumb
10 g tărâțe de psyllium
1 plic de drojdie de brutărie BIOVEGAN Meister
8 g sare
430 ml apă călduță
3 linguri (30 ml) ulei neutru
4 linguri (40 ml) oțet de mere
puțină grăsime și făină pentru uns tava
Preparare: Se toarnă conținutul plicului într-un bol și amestecați bine. Adăugați apă, ulei, oțet de mere și amestecați până devine un aluat omogen. Acoperiți aluatul și puneți-l într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute. Se frământă puțin și se pune într-o formă de 20 cm lungime unsă cu puțin ulei. Se netezește aluatul și se pudrează cu făină. Pâinea se coace timp de 70 de minute la 180 °C cu un bol de apă înăuntru. La sfârșitul timpului de coacere faceți o probă cu un bețișor de lemn și dacă este cazul mai lăsați pâinea la copt încă 5 minute. Întoarceți pâinea din matriță și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
Ingrediente: 94% quinoa* - produse măcinate, orez* - produse măcinate, culturi starter pentru fermentare.
*=din culturi certificate ecologic.
Informatii nutritionale/100g : Valoare energetică 1566 KJ / 370 kcal, Grăsimi 4,4 g, din care acizi grași saturați 0,6 g, Carbohidrați 65 g, din care zaharuri 2,9 g, Fibre 6,5 g, Proteine 13 g, Sare 0,01 g