Sos De Soia Tamari
Cuvântul japonez „tamari” provine de la cuvântul „tamaru”, care are un sens acumulator. Inițial, acesta este lichidul care este colectat din boabele de soia întregi în timpul producției de miso (o pulpă moale, cu gust sărat, folosită pentru condiment). Principala diferență dintre tamari și shoyu este că tamari nu conține grâu. Tamari este un excelent înlocuitor de sare și condiment.
Astăzi, se prepară folosind tehnologii moderne, după cum urmează: boabele de soia sunt tratate termic, zdrobite, amestecate și apoi inoculate cu culturi de fermentație (koji) cu adaos de sare și apă. Produsul este maturat în recipiente timp de 6 luni, apoi filtrat, precipitat, pasteurizat și ambalat.
Ingrediente : soia* (46,5%), apa sare.
Utilizare : ideal pentru aromatizarea salatelor, condimentelor, supelor, pastelor, legumelor.
Informatii nutritionale/100g : Energie: 301Kj/72kcal, Grasimi: 0g, Carbohidrati: 8g din care zaharuri: 0,7g, Proteine: 9,7g, Sare:15,5g.
A se păstra într-un loc uscat, răcoros!
Tara de origine: China.