Pudra De Butterfly Pea ECO
Butterfly pea (fasolea fluturilor) cunoscut și sub denumirea de „ceai albastru” este o băutură de plante obținută din decoct sau infuzie de petale sau chiar floarea întreagă a plantei Clitoria ternatea. Bine cunoscut de secole indigenilor din Asia de sud-est, acest ceai a fost introdus abia în ultimii ani și publicului larg.
Culoarea sa este de un albastru intens, însă partea interesantă este că își schimbă această culoare în funcție de nivelul PH-ului substanței adăugate. Spre exemplu, dacă adaugi lămâie, albastrul intens se va transforma într-un mov superb, mai închis sau mai deschis, în funcție de cantitatea de lămâie adăugată.
În Thailanda și Vietnam, butterfly pea se prepară în mai multe feluri; unul foarte comun se numește nam dok anchan și este în mod obișnuit amestecat cu miere și lămâie, fiind servit de către localnici de obicei după cină. Se mai oferă ca băutură răcoritoare în hoteluri și spa-uri, iar versiunea rece este adesea amestecată cu miere, mentă, scorțișoară, fructul pasiunii și ghimbir.
Ingrediente: 100% flori de Butterfly Pea, pudră
Utilizare: 1-2 lingurițe în băuturi sau atât cât cere rețeta în preparate alimentare. Perfect în latte-uri, smoothies, budinci cu chia, prăjituri (în special creme reci sau făcute la bain marie, în care culoarea se va păstra integral datorită temperaturii mici de preparare).
A se păstra în loc uscat și răcoros.