Dulceață De Caise - Gabijo
Dulceața de caise GabiJó se face într-un mod diferit decât dulceața tradițională, fără zahăr adăugat și fără conservanți.
Pentru îndulcire se utilizează suc de mere concentrat și extract de stevia. Avantajul este că are un conținut redus de zahăr și un conținut redus de carbohidrați comparativ cu dulceața tradițională. Acest lucru poate fi deosebit de important pentru cei care trebuie să urmeze o dietă specială și care trebuie să limiteze cantitatea de carbohidrați pe care o iau.
Mai mult, în loc de conservanți am folosit pectina pentru îngroșare, care este un tip de fibră care se găsește în mod natural în fructe, pentru a putea savura fiecare bucată de fruct din borcan.
Ingrediente: caise (50%), suc de mere concentrat, suc de lămâie, gelatină: îndulcitor de pectină-glicozide steviol.
Valori nutriționale / 100g : Energie: 426Kj/101kcal, Grasimi: 0,5g din care saturate: 0,1g, Carbohidrati: 23g din care zaharuri: 20,5g, Proteine: 1,7g, Sare: 0,02g.